Zonnepanelen

Huurders van De Woningraat profiteren van goedkope zonnestroom

De Woningraat werkt sinds 2015 samen met Stichting Wocozon om huurders te laten profiteren van goedkope zonnestroom. Wocozon is een stichting zonder winstoogmerk, speciaal bedoeld voor huurders van woningcorporaties. Wocozon verzorgt de installatie van en het onderhoud aan de zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen wekken duurzame stroom op. Deze stroom is beter voor het milieu dan stroom die wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Daarnaast is het tarief voor zelfopgewekte zonnestroom goedkoper dan voor reguliere stroom. Huurders die kiezen voor zonnepanelen besparen gemiddeld €150 per jaar op hun energierekening. Deze besparing komt voort uit het lage zonnestroomtarief van 16,5 cent per kWh. Huurders betalen alleen voor de stroom die zij verbruiken en door de panelen is opgewekt. Deze betaling wordt gedaan via de servicekosten. Verder brengen de zonnepanelen geen kosten met zich mee. Ook niet bij storing, reparaties of schoonmaak.

Hoe werkt het?

Zodra u zich aanmeldt voor zonnepanelen, wordt er een afspraak gemaakt om uw woning te inspecteren. Deze inspectie wordt uitgevoerd door het vaste installatiebedrijf van Wocozon, Zonmaat. Het kan zijn dat uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld doordat er te weinig zonlicht op het dak valt, of doordat er een dakkapel is geplaatst. Ook kan uw groepenkast zijn verouderd. Deze moet dan worden aangepast of vervangen door De Woningraat. Als blijkt dat uw woning geschikt is voor zonnepanelen, wordt er gekeken hoeveel panelen er op het dak passen. Daarna wordt de verwachte opbrengst van de panelen in kWh berekend. Op basis hiervan ontvangt u een aanbod. Als u akkoord gaat met het aanbod, wordt de installatie van de panelen ingepland. De zonnepanelen worden binnen 1 dag geïnstalleerd.

En daarna?

U gaat de stroom verbruiken die door de panelen wordt opgewekt. Dit betekent dat u minder stroom gaat afnemen van uw reguliere stroomleverancier. Het voorschot dat u betaalt aan die stroomleverancier moet daarom naar beneden worden bijgesteld. U gaat immers stroom afnemen bij De Woningraat, en betaalt hiervoor via de servicekosten. Ondanks dat er een nauwkeurige inschatting wordt gemaakt van de opbrengst van de panelen, kunnen er kleine verschillen zitten tussen de verwachte en daadwerkelijke opbrengst. Daarom worden de kosten en opbrengsten van de panelen een keer per jaar verrekend. Dit gebeurt in oktober. Ondertussen kunt u zelf de opwekking monitoren via uw persoonlijke webpagina.

Interesse?

Bij interesse kunnen huurders van De Woningraat zich aanmelden voor zonnepanelen. Dit kan door te bellen of mailen naar De Woningraat (tel. 085 210 1910, mail infodewoningraatnl) of Wocozon (tel. 085 744 1058, mail infowocozonnl). Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden